diumenge, 22 de novembre del 2020

1 fill inesperat i 1 sofà

 

  Fa un temps i tot veient el sentit nou que prenen les xarxes socials vaig decidir obrir un compte d'Instagram, on vaig penjant les fotos dels llibres que llegeixo. Des d'aquesta xarxa es va posar en contacte amb mi una persona que no coneixia, amb el nom de Josep Valent, que em va demanar llegir un llibre i fer-ne difusió. Normalment no faig cas de sol·licituds d'aquest tipus, entre d'altres coses perquè llegeixo per plaer i el que em ve de gust, sense obligacions. Però vaig veure que el llibre que em recomanava aquesta persona tenia alguna cosa d'especial i vaig pensar que podia provar-ho. I no m'ha decebut.

  1 fill inesperat i 1 sofà és la crònica dels primers deu anys de vida d'un nen que pateix autisme. Però si aquest llibre té alguna cosa d'especial, a part del Josep, és clar, és com està escrit, de com parla l'autora, que és la seva mare, de la malaltia del seu fill, com l'afronta la família, sempre des de l'optimisme malgrat els múltiples entrebancs que suposa tirar endavant la vida amb la feina, la parella i les germanes del Josep, aquest nen tan especial. És un llibre curtet que es llegeix en una estona i que transmet amor, ànims i energia. No cal dir que el Josep, a banda de ser un nen molt especial té la gran sort de comptar amb una gran família que el recolza.

2 comentaris:

  1. Fa una temporada que refuso ofertes d'aquest tipus. Bàsicament, també llegeixo per plaer i no vull obligar-me a llegir llibres que tenen altes probabilitats de no agradar-me. No sé si seria el cas d'aquest, però el tema no m'atreu massa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No crec que sigui del tipus de lectura que tu escolliries. Tampoc jo, si ho he fet és perquè l'he trobat a la biblioteca fàcilment i és curt. Potser ha influït també el fet que tinc una coneguda propera amb un fill autista.

      Elimina