diumenge, 24 de juny del 2018

La forma de l'aigua

    No sé quin ordre segueixen  les novel·les del comissari Montalbano, però havia de començar ja a llegir alguna, això no podia esperar més, i vaig escollir la més antiga que vaig trobar a la biblioteca, La forma de l'aigua.
  Montalbano investiga un cas que pot donar lloc a un escàndol polític de gran magnitud, quan un personatge important i respectat dins la comunitat és trobat mort dins del seu cotxe en un lloc inhòspit freqüentat per prostitutes i els seus clients.
  En aquest episodi he conegut un Montalbano amb un sentit de l'humor peculiar, reflexiu i pacient, honrat i honorable com a persona, i que es mou en un ambient d'allò més especial, com és l'illa de Sicília i la imaginària ciutat de Vigata. No conec com es viu en aquesta zona però si és tal i com Camilleri descriu és per llogar-hi cadires. 
   Com que no havia llegit abans res del Montalbano, m'ha costat una miqueta seguir-li el fil, alguna cosa se m'escapava durant la lectura i havia de tornar enrere per acabar d'entendre de quin personatge es parlava en cada moment. Potser el problema ha estat meu, per diversos motius últimament em costa concentrar-me en la lectura. A més, la traducció que he llegit, que no és de Pau Vidal, no m'ha acabat d'agradar.
    

6 comentaris:

  1. Quina ràbia Botika! Quina llàstima de traducció! És horrible quan no pots llegir amb fluïdesa, i que li facin això al meu Montalbano!! XD Jo el vaig llegir en castellà, i no tinc cap queixa. De fet són lectures molt lleugeres i entretingudes, sense cap complicació. Em sap greu. Espero que això no en desanimi per llegir algun dia un altre Montalbano.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roselles! No em desanima, ni molt menys, perquè el contingut és bo, el que faré serà buscar un altre més nou, alguna recomanació?

      Elimina
    2. El que em va enganxar a Montalbano va ser Un giro decisivo, comprat a la babalà i sense gaires expectatives. Imagina't que el vaig llegir un any després de comprar-lo! A partir d'allà vaig seguir un parell de llibres més abans de decidir començar per ordre cronològic.

      Elimina
    3. Gràcies per la recomanació, me l'apunto.

      Elimina
  2. Aquest és el primer llibre de la sèrie, pel que tinc entès. I és precisament el que vull llegir primer, que jo encara no m'he estrenat. Ja vaig preguntar per ell a la llibreria i no el tenien disponible, però acabarà caient tard o d'hora. El problema és que tinc una llista d'espera espectacular i aquesta tardor publiquen alguns dels imprescindibles...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com sempre, la llista de llibres per llegir és interminable...
      Jo el vaig agafar de la biblioteca i va ser casualitat que el tinguéssin, és llegeix ràpid. Tens tot l'estiu per endavant!

      Elimina