dilluns, 1 de gener del 2018

Yo fui Johnny Thunders

    Francis, Mr. Frankie, guitarrista de rock en la seva joventut, decideix tornar a casa del seu pare després de donar tombs per la vida sense gaire fortuna. La vida no l'ha tractat bé? Més aviat és ell qui ha maltractat la vida, vivint al límit, arriscant molt, sexe drogues i rock'n'roll a tope. Torna al seu barri per reviure millors moments, però ja res és igual: alguns dels seus amics han mort; el seu pare és com una ànima en pena; la seva mig germana va marxar fa temps de casa; i ell s'ha engreixat, no ha pogut deixar les drogues del tot i s'enfronta a un judici per impagament de la manutenció dels seus dos fill, amb els qui fa anys que no té pràcticament contacte. Però no és fàcil intentar començar de nou quan no es vol o no es pot deixar enrere qui has sigut, quan no es madura i no s'és capaç de tallar amb un passat que només a tu et sembla gloriós.
    Amb aquest plantejament i una narració peculiar Carlos Zanón presenta una història dura, un submón dels anys 80 en què la droga mata i a qui no mata li arruïna la vida; un Francis que tot i que ho intenta no la pot deixar, que no para de reviure el que ell considera bons moments però que només l'han portat a ser el perdedor que és ara. Tot això majoritàriament ubicat en uns barris d'Horta i Guinardó que conec força bé. Yo fui Johnny Thunders és una novel·la negra no només per la trama sinó per la seva ànima més profunda i la dels seus personatges.

    

4 comentaris:

  1. Zanon és una de les meves asignatures pendents,tot i que ja tinc a casa "Taxi"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero llegir-lo aviat, i si no esperaré la teva ressenya.

      Elimina
  2. Buf, tinc predilecció per aquesta novel·la! No sé si pel moment que em va enganxar o per com està escrita i la banda sonora que l'envolta, o per tot plegat. M'encanta com està escrita, tan descarnada, incòmode, real... Vaig intentar llegir una altra novel·la de Zanón (Marley estaba muerto) i tot i que segueix amb el mateix estil, la vaig deixar per un altre moment. Potser em trobava buscant un altre Mr. Frankie en va!

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Marley estaba muerto" la tinc a la pila de llibres pendents i caurà aviat, o això espero perquè aquesta pila no para de pujar.
      Espero que em deixi tan bones sensacions com aquesta.

      Elimina