dissabte, 23 de desembre del 2023

Islàndia, l'illa del vent

   Poques vegades llegeixo llibres de no ficció, m'agraden molt més les novel·les. Tot i això, de tant en tant cau a les meves mans un llibre com aquest, en què el periodista català Èric Lluent, que fa anys que viu i treballa a Islàndia, fa un retrat objectiu del que és la vida en aquesta illa, tan lluny i tan diferent de Catalunya. L'Èric intenta desmitificar la idea que tenim els catalans del que és el dia a dia en aquest territori, aspre i canviant, sotmès contínuament a les forces de la natura, com són els terratrèmols, quasi diaris, els volcans i sobretot el vent. 

  L'autor, tot i que coneix bé Islàndia, fa un recorregut per diferents zones, des de les glaceres fins als ports marítims, del nord al sud, de la capital a remots poblets amb pocs habitants, i també entrevista diferents persones que poden aportar informació perquè poguem entendre la història, la societat i la manera de fer dels islandesos. 

  Haig de dir que m'ha semblat un llibre molt interessant, instructiu i escrit d'una forma molt amena. Viatjaré a Islàndia després d'haver-lo llegit? Mai se sap, el que sí sé és que la lectura m'ha servit per trencar tòpics sobre un país fascinant. I per conéixer, entre d'altres coses, el xatrac, l'ocell que travessa el món de nord a sud vàries vegades durant la seva vida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada