diumenge, 21 de novembre de 2021

Los buenos hijos


   La Nora torna a treballar a Hernández Detectives després d'un temps desapareguda i sense donar explicacions. La Nora és la filla gran d'en Mateo, propietari de la curiosa agència de detectius que té les oficines en el barri de Sant Andreu, a Barcelona. En aquesta agència treballen, a més del Mateo i la Nora, els altres dos fills, l'Amalia i el Marc. Les oficines de l'agència estan en la mateixa casa on viu el Mateo amb la seva dona Lola, en una impressionant casa construida per un avantpassat de la família de la Lola que va fer fortuna a Amèrica i conegut com l'Indiano. 

  L'agència rep l'encàrrec d'un matrimoni que vol esbrinar la causa del suïcidi de la seva filla adolescent. En Marc serà l'encarregat d'aquest cas, però quan porta a mitges la investigació sobtadament els pares de la noia decideixen no continuar; tot i això en Marc i la Lola volen esbrinar exactament què ha passat, ja que sospiten que la víctima portava una doble vida.

  He tornat a l'agència de detectius privats que es va donar a conèixer a la novel·la Un asunto demasiado familiar, que vaig llegir fa temps i que em va agradar força. Los buenos hijos no és només una bona novel·la de detectius, sinó que també aborda les difícils relacions familiars, sobretot quan tots treballen junts, amb el problema afegit de la malaltia mental de la Lola, una dona molt intel·ligent i intuitiva però incapaç de controlar el seu caràcter. 

  M'agrada molt com escriu Rosa Ribas, aquesta novel·la m'ha enganxat, la barreja de temes familiars i professionals està molt ben aconseguida. Això sí, tot i que no és imprescindible, és millor haver llegit primer Un asunto demasiado familiar, sobretot per entendre el comportament de la Lola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada