dimarts, 25 de juny de 2013

El parèntesi més llarg


    Gràcies a un concurs ha anat a parar a les meves mans l'últim llibre de Tina Vallès. I el premi ha estat doble: el llibre i el plaer de llegir-lo, cosa que probablement no hauria fet de manera espontània, perquè els llibres de relats curts no acostumen a agradar-me gaire. El parèntesi més llarg forma part, a partir d'ara, de l'excepció que confirma la regla, des de la primera pàgina m'ha enganxat la manera d'escriure de Tina Vallès, tan senzilla i que fa únics moments de la vida quotidiana de qualsevol persona, de tan bé com els descriu.

    Alguns relats m'han agradat més que d'altres, però tots ells en conjunt m'han resultat d'allò més agradable. La manera com els he llegit també ha fet que això sigui així, tres setmanes per llegir un llibre de cent vuitanta-set pàgines no és gaire normal per mi, però quan llegia cada relat em quedava alguna cosa a dins que durava uns dies, entre relat i relat, pensant en allò que havia llegit. Només cal llegir Taxi o Crema depilatòria per posar-se per uns moments en la pell de la narradora i veure que qualsevol dona pot ser protagonista d'un moment aparentment anodí de la vida que pren forma i cos i que atrapa.
    Havia llegit en el bloc de Viuillegeix (http://viuillegeix.wordpress.com/) dues ressenyes de llibres de Tina Vallès i en parlava meravelles, ara veig que té molta raó la companya blocaire. Recomanable sí o sí.


    

2 comentaris:

 1. No he llegit res de la Tina Vallès, la veritat que tenia una certa curiositat però també mandra ja que totes les ressenyes que he llegit eren, pel meu gust, massa positives, però m’has convençut, miraré de trobar algun dels seus llibres.
  Jo abans no era de llegir contes ni relats curts però des de fa un cert temps li he trobat el gust. El que crec que és molt aconsellable és el que has fet tu, no llegir-los tots de cop, deixa passar un cert temps entre relat i relat, així els gaudeixes més.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que amb el fet de llegir-los poc a poc, que ha estat involuntari, l'he encertat.
   Espero que t'agradi quan el llegeixis, i no haver estat massa entusiasta com perquè et deixi les expectatives molt altes.

   Elimina