dimarts, 28 de novembre del 2023

Brots de narcosocietat

   No sé si tothom estarà d'acord, però en el meu cas, quan he vist alguna notícia relacionada amb el tràfic de haixix a Espanya sempre he pensat en la zona sud de l'Estat, per exemple en La Línea de la Concepción, tot just a tocar de Gibraltar. Un cop llegit el llibre de la Fàtima he vist que sí, en efecte, aquesta zona és ben coneguda per aquesta modalitat de delinqüència organitzada, des de fa molts anys sense que s'hagi pogut resoldre. Però el que més m'ha esgarrifat és saber que des de fa temps també s'ha fet servir la costa catalana per desembarcar grans quantitats de haixix, concretament alguns llocs de l'Empordà i sobretot la zona propera al delta de l'Ebre. 

  I si parlem de les plantacions de marihuana està clar que cada cop més Espanya s'està convertint en l'hort d'Europa, dia sí dia també es desmantella una plantació, en naus industrials, habitatges o al mig del bosc si convé.

  En aquest llibre l'autora ens va una revisió de diferents casos, alguns dels quals ha viscut en primera persona com a periodista, i recull no només les seves impressions personals, sinó també les de persones que ha conegut relacionades amb aquesta modalitat de crim organitzat, tant policies com delinqüents. Si heu vist el 30 minuts Les arrels del narcotràfic us podeu fer una petita idea, ja que en el llibre la Fàtima aprofondeix molt més en els diferents casos en què ha participat com a periodista, inclús recollint testimonis personals de policies i narcotraficants.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada