divendres, 17 de novembre del 2023

Miss Marte

   La periodista Berta Soneira està rodant un documental sobre la desaparició d'una nena fa 25 anys en un poble de la Costa da Morte; la petita Yulia, de tres anys, va desaparèixer el dia en què la seva mare, la joveníssima Mai, es casava amb el Santi, un jove del poble. La Mai era efectivament molt jove, i va causar una revolució en el poble quan va arribar un any enrere amb la petita Yulia, no només pel fet de presentar-se tan jove amb una criatura, sinó pel seu caràcter una mica especial, per dir-ho d'alguna manera. La Mai de seguida va fer amics tot i la seva peculiar manera de ser, i el seu amor amb el Santi va ser pràcticament a primera vista. Desgraciadament, a conseqüència de la desaparició de la petita Yulia la Mai va embogir i poc després va morir. 

  Aquest és el punt de partida de Miss Marte, que sembla força interessant i atractiu. Llàstima que la forma en què està escrita aquesta novel·la, caòtica en la narració dels fets, fa difícil seguir-ne el fil, les entrevistes que va fent la Berta de vegades són rares, de vegades he trobat que no tenen ni cap ni peus, amb contínues interrupcions i diàlegs difícils de seguir, tant per part dels entrevistats com per la Berta mateix. Els personatges que es van entrevistant són complicats d'entendre en les seves respostes i reaccions i trobo que no s'ha aprofondit gens en ells ni en la Mai o el Santi. He tingut la sensació de perdre'm contínuament i si he seguit llegint fins al final és per saber si es descobriria què va passar amb la Yulia, cosa que a vegades he dubtat que passaria. 

  Vaig comprar aquesta novel·la perquè n'havia sentit a parlar molt bé de l'autor i perquè era una edició de butxaca, barata i fàcil de portar, però vista l'experiència dubto que torni a llegir res més de Manuel Jabois.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada