diumenge, 15 d’octubre del 2023

Seré el teu mirall

   

  Al Jaume Pedrol la vida no li ha anat gaire bé: professor de literatura, va deixar la seva feina arran d'un tràgic fet en què va morir el seu millor amic i ell va perdre una orella. Ara treballa en un bar del Raval, som a l'any 2003 a Barcelona, i l'atzar vol que un dia ajudi un home que es troba en una situació compromesa. Com a agraïment, aquest home li ofereix feina com a cap d'una oficina immobiliària d'alt standing que no és res més que la tapadora dels negocis corruptes d'aquest home a qui ha ajudat. En Jaume accepta l'oferta, ja és gran, no li queda gaire per jubilar-se i pensa que com a mínim tindrà millor qualitat de vida a la immobiliària que al bar.

  Seré el teu mirall és una novel·la que ha guanyat el premi Santa Eulàlia 2023, el primer d'aquest nou premi que vol significar novel·les que tenen com a rerefons la ciutat de Barcelona. En aquest cas el premi està més que ben atorgat, atès que, durant la narració que va fent en Jaume en primera persona, la Barcelona post olímpica i pre fòrum de les cultures 2004 quasi es converteix en un personatge més, i més tenint en compte la feina d'en Jaume que, entre d'altres coses, el porta a tocar a fons el tema dels remunts, àtics construïts entre els anys 50 i 60 a dalt d'edificis de l'Eixample molts d'ells amb trets modernistes i que quedaven força deslluïts per l'afegit d'aquests remunts, fruits de l'especulació urbanística de l'època.

  La lectura m'ha resultat entretinguda a estones, en Jaume m'ha caigut bé tot i les seves contradiccions, m'ha fet una mica de pena i tot, no sembla mala persona, però a estones la narració se m'ha fet una mica lenta, per això només li dono tres estrelles. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada