divendres, 30 de desembre del 2022

Sota la mar salada

  En Ramon, un home vidu fa anys, regenta un taller de fusteria de mobles al barri de Sants, en la Barcelona de 1929. Un dia un misteriós papir irromp en la seva monòtona vida i el seu fill Andreu, que treballa amb ell al taller, voldrà esbrinar el seu origen, atès que des que el tenen a les seves mans els estan passant coses estranyes que involucren traficants d'antiguitats i policies corruptes.

  Sota la mar salada és una novel·la d'acció i misteri, on es barreja el passat d'en Ramon i els seus pares amb el present, a causa d'uns fets ocurreguts a l'Empordà relacionats amb un vaixell enfosat molt a prop de la costa i que uns joves arqueòlegs volen recuperar atès el gran valor del seu contingut. És una lectura amena i entretinguda però que cal seguir acuradament, per sort els capítols són curts, però personalment no l'he pogut gaudir com caldria ja que he tingut molta discontinuitat en la lectura i a estones m'he perdut. Val a dir que fins pràcticament el primer terç la seguia bé, a partir d'allà m'he anat perdent. Crec que més endavant és possible que la torni a llegir per gaudir-la com cal.




2 comentaris:

  1. Just l'he llegit fa molt poc, encara no he tingut temps de fer les ressenyes pertinents. A mi m'ha semblat força reeixit, i ben aconseguit per ser una primera novel·la. Tens raó que en algun moment tenia la sensació d'estar-me perdent una mica i d'estar poc situat, però ho atribuïa a la meva dispersió mental... Potser no era jo l'únic culpable!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, resultarà que no estic tan malament com em pensava... Potser caldria llegir-la d'una tirada o dues per captar-ho tot.Tot i això, trobo que l'argument està molt ben aconseguit i enganxa.
      Bon any i bones lectures!

      Elimina