dijous, 30 de desembre del 2021

Lectures 2021

   


 Com faig cada any, aquí hi ha el meu particular resum i valoració de lectures del 2021. He llegit 44 llibres, totes les lectures han estat profitoses, inclús els llibres que no he acabat, tots aporten alguna cosa bona. Les meves lectures d'aquest any han estat marcades pel repte lector que va proposar la Biblioteca Sud de Sabadell, on hi havia 20 categories diferents i que m'ha servit per llegit llibres que potser no hauria escollit mai per iniciativa pròpia, tot i que en algun moment concret m'ha estressat una mica, perquè la pila de llibres pendents de llegir no para d'augmentar.

I aquest és el balanç lector del 2021:

- M'ha agradat molt: un clàssic que no havia llegit mai, La revolta dels animals, imprescindible; també he gaudit amb El viatge, un Petit Plaer de l'editorial Viena, de Luigi Pirandello, Premi Nobel a qui desconeixia. Destacaria també L'any que va caure la roca, de Pep Coll, i Catedrales, de Claudia Piñeiro.

- Clàssics que he llegit: a més de La revolta dels animals, L'Escanyapobres, de Narcís Oller, una relectura de l'institut que vaig odiar en el seu moment i que ara he trobat que està força bé; també apuntaria aquí Orgullo y prejuicio, de Jane Austen.

- M'ha emocionat: Catedrales, impressionant la visió de l'integrisme religiós que ens ofereix Claudia Piñeiro, sens dubte és el llibre que més m'ha impactat aquest any.

- He abandonat: ja no estic per romanços i hi ha molt bones lectures pendents. Dintre d'aquesta categoria hi ha Terra alta, de Javier Cercas, i Tardor, d'Ali Smith; Terra Alta ha estat una gran decepció, tot el que havia llegit fins ara de Cercas m'havia agradat molt, un cop més em queda clar que els Premis Planeta no són del meu gust per molt bo que sigui l'autor. I Tardor no l'he acabat d'entrendre, amb dos capítols n'he tingut prou.

- No hauria d'haver llegit: no puc incloure cap llibre dins d'aquesta categoria, tots m'han aportat alguna cosa, inclús els que no he acabat.

- He descobert: Sexe fora de norma, de varis autors; feia molt temps que no llegia novel·la eròtica i aquesta lectura ha estat com a una grata retrobada amb el gènere.

- M'ha decebut: El pont dels jueus, de Martí Gironell, tampoc no esperava gran cosa però no m'ha fet ni fred ni calor; La traductora, de José Gil Romero i Goretti Isarri, una bona trama que trobo desaprofitada per com està escrita; i Los ritos del agua, d'Eva García Sáenz de Urturi, el tercer que em falta de la trilogia no el llegiré, ja n'he tingut prou.

- He retornat a la biblioteca sense llegir: Berta Isla, de Javier Marías, un bon escriptor que no em cau gens bé però que escriu molt bé; és un llibre molt gruixut, crec que més endavant el tornaré a agafar.

A part de tots aquests, destacaria Nosotros en la noche, de Kent Haruf, i La cosina Rachel, una redescoberta de Daphne du Maurier que m'ha portat a llegir també La pomera i altres contes.

I ja com a anècdota estadística, de tots aquests llibres 16 els he comprat, 18 són de la biblioteca, 5 ja els tenia per casa, 4 me'ls han regalat i 1 me l'han deixat.

Bon any i bones lectures!

2 comentaris:

  1. Un altre clàssic, el teu resum de lectures anual!

    Coincidim força! Te'n recordes que al principi gairebé no teníem punts de coincidència? Doncs jo també trobo cabdal 'La rebel·lió dels animals', també he gaudit moltíssim de Daphne du Maurier, també em va agradar força 'Nosaltres enla nit' i em va decebre (en el seu dia) 'El pont dels jueus'. En el que no ens posarem d'acord és amb Ali Smith, a mi m'ha acabat agradant, però reconec que és difícil i que s'hi ha de posar molta voluntat.

    Que tinguis molt bona entrada d'any i molt bones lectures al 2022! Ep, i que les puguem compartir!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xexu! Sí que és veritat que cada cop coincidim més, serà perquè Murakami no treu gaires llibres últimament, haha...
      Amb l'Ali Smith he tingun una gran decepció, no crec ni que ho torni a intentar.
      Un dels meus reptes pel 2022 serà intentar seguir les teves ressenyes, amb el ritme lector que portes no sé si ho aconseguiré, però ho intentaré.
      Gràcies per passar per aquí habitualment, bon any i bones lectures!

      Elimina