dilluns, 24 de maig del 2021

Una dulce venganza

   

 Hi ha persones sense escrúpols que només miren pel seu interès i trepitgen qui sigui per tal d'aconseguir els seus objectius. Victor Svensson és un d'aquests personatges, un cop aconseguit el lloc de gerent en una galeria d'art centra els seus esforços en fer-se un nom dins l'elit del país. Victor és tot un element, racista, masclista i fins i tot una mica nazi per dir-ho suaument, en qüestions d'art té el mateix criteri que un senyor anomenat Adolf... Victor es casa amb l'única filla del propietari de la galeria d'art, i un cop mort el sogre deixa de banda la seva joveneta i innocent esposa per fer-se amb tot el patrimoni familiar. Sembla que les coses li van bé, a en Victor però, un dia se li presenta un problema inesperat: un fill d'una relació amagada. Aquest fet pot complicar-li molt la vida i trencar les seves aspiracions personals.

  Una dulce venganza és el nou llibre de Jonas Jonasson, que sembla especialitzat en històries disparatades i divertides però amb un rerefons molt crític amb la societat sueca. En aquest cas aprofita per donar una lleugera idea de com es mou el món de l'art. A més, fa una reflexió sobre un dels sentiments més humans però de vegades perillós, com és la venjança. 

  Un cop més he llegit Jonasson, no tenia intenció de fer-ho perquè veig que tots els seus llibres van en la mateixa línia, però en un moment en què necessitava una lectura lleugera me l'han deixat i l'he llegit en pocs dies. Com els anteriors, no és res de l'altre món, entretingut i una mica inversemblant, crític i amb sentit de l'humor, un humor potser una mica negre. 

2 comentaris:

  1. Mira, potser m'animi a llegir-lo, potser no a curt termini, però em va divertir força en els dos llibres que li vaig llegir. No per llegir sempre això, però una mica d'humor gamberro i amb fons crític sempre va bé per descomprimir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per això mateix l'he llegit jo Xexu, no sorprèn però fa passar una bona estona.

      Elimina