diumenge, 25 d’octubre del 2020

La filla de la neu

   En Marçal és un historiador que està escrivint des de fa temps un llibre basat en la construcció del tren cremallera que puja a Núria. Per fer-ho s'està basant en el testimoni de dues persones que hi eren allà quan es va dur a terme aquesta important obra: els seus avis. L'àvia Joana treballava com a cambrera en l'hostatgeria, servint els àpats dels enginyers, administratius i empresaris que hi treballaven. L'avi Enric era un dels enginyers. Poc a poc, a base de petites converses amb els avis recollides durant anys i el diari que l'àvia va escriure mentre hi treballava anirà construint poc a poc el que va significar per a la comarca aquesta important obra, i també anirà descobrint la història personal dels seus avis.
  El llibre està estructurat en petits capítols que o bé són una part del diari de la Joana o bé una conversa entre en Marçal i l'avi o l'àvia. He trobat molt interessant esbrinar com es va anar fent la impressionant obra, els problemes que van anar apareixent, la dificultat per dur a terme el tren cremallera amb més desnivell i altura de la Península. Tot i això, no puc dir que m'hagi entusiasmat, cap a la meitat he perdut una mica l'interès, ja que la història d'amor entre els avis quan es van conèixer m'avorria una mica, sort que no l'he deixat, perquè la part final, de la qual no puc parlar sense fer un spoiler, és la que més m'ha agradat. 

4 comentaris:

  1. El vaig llegir fa temps i tinc un bon record, si bé coincideixo amb tu que la història dels avis es un xic pesadeta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, una mica fluixa aquesta part, sort que al final millora.

      Elimina
  2. No m'acaba d'interessar l'argument, el que m'ha portat cap aquí és l'autora, de la qual he sentit a parlar darrerament. Potser no està malament, però em sembla que de moment la deixaré passar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em fa la impressió que no t'agradaria, coneixent els teus gustos. Fa temps vaig llegir de la mateixa autora Rere els murs i en guardo un bon record, i ara acaba de treure Ànima de tramuntana, però crec que de moment passo.

      Elimina