dilluns, 29 de juny del 2020

La ciudad de los prodigios - Còmic

  Basada en la cèlebre novel·la d'Eduardo Mendoza, aquest impressionant treball gràfic ens explica la història del jove Onofre, un noi sense gaires mitjans que arriba a la Barcelona prèvia a l'Exposició Universal de 1888 a la recerca de fortuna. L'Onofre s'espavilarà ràpid i anirà pujant graons tant a nivell econòmic com social, i no sempre per mitjans molt ortodoxos, per anomenar-ho d'alguna manera.
  No he llegit la novel·la original però quan vaig veure que es publicava aquest còmic vaig pensar que era una bona idea llegir-lo, també per sortir una mica de la meva rutina habitual de lectura. Haig de dir que ha valgut la pena tot i que en algun moment he trobat a faltar haver llegit abans la novel·la perquè a estones he tingut la impressió que m'estava perdent alguna cosa per manca d'informació. Però el treball de Claudio Stassi l'he trobat magnífic, tant en l'expressió dels personatges com en les imatges de la ciutat de Barcelona.

2 comentaris:

  1. Amb Mendoza tinc un problema, sempre començo molt bé els seus llibres, però se m'acaba fent pesat i gens graciós. No n'he llegit gaires, eh, però em sol passar. Que n'hagin fet una versió còmic ja és una altra cosa, segurament se'n pot gaudir sense pensar que hi ha una novel·la darrere!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també tinc un problema amb Mendoza, alguns dels seus llibres m'agraden molt i altres m'avorreixen. Per això vaig escollir en aquest cas el còmic, que està molt bé però, com ja he dit, a vegades perds una mica el fil de la història.

      Elimina