dissabte, 11 de gener del 2020

La casa holandesa

   Un cop finalitzada la Segona Guerra Mundial Cyril Conroy, veterà de la guerra on va acabar amb una ferida que el turmentarà sempre, compra una casa molt singular als afores de la ciutat de Philadelphia, la Casa Holandesa. Aquesta casa té una història peculiar, la va construir una família d'holandesos que es van enriquir amb el comerç del tabac, però tots ells, pares i fills, van morir sense deixar la casa a ningú. La casa crida l'atenció pel seu disseny, semblant a un palauet, pels seus jardins i les seves llums. Cyril compra la casa com a sorpresa per a la seva dona Elna, però a ella no li acaba d'agradar, se sent malament vivint en una casa tan cara quan ella és una dona molt senzilla que només vol ajudar els pobres. Això fa que se senti tan ofegada dins la casa que un dia marxa, deixant enrera el Cyril i els seus dos fills, Maeve i Danny. La Maeve haurà de fer de mare del petit Danny mentre Cyril es dedica a treballar ignorant el mal moment dels seus fills.
  Diverses circumstàncies faran que els germans marxin de la Casa Holandesa, però els records de tot allò que han viscut a dins els acompanyaran tota la vida i crearà entre ells un vincle que perdurarà per sempre.
  Aquesta novel·la l'he rebut com a entrega del mes de desembre de la meva suscripció a Bookish, i de totes les que he llegit fins ara és la que més m'ha agradat, he trobat la història dels dos germans molt bonica, sense fer-se empalagosa. A més, la lectura se m'ha fet com si estigués veient una pel·lícula o sèrie, ni massa lenta tenint en compte que no és un llibre d'acció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada