dimecres, 27 de febrer del 2019

Les memòries de Sherlock Holmes

  Segona entrega de les aventures del famós detectiu creat per Sir Arthur Conan Doyle, en aquest llibre podrem conéixer una mica més en Sherlock com a persona, a vegades es troba a faltar alguna referència sobre el seu passat, l'origen familiar o com es va convertir en detectiu.
   Les aventures de Sherlock Holmes, que vaig llegir no fa gaire, em va suposar un gran descobriment personal. Els relats narrats en primera persona pel seu inseparable acompanyant, el doctor Watson, són d'allò més distrets i sorprenents, tot i que a vegades pot resultar difícil situar-se en la realitat de l'època en què es desenvolupa l'acció per entendre les deduccions del detectiu més observador. Tots els relats són independents entre ells i no tenen ni tan sols ordre cronològic, una característica que habitualment no m'acaba d'agradar però que en aquest cas m'ha anat força bé, ja que no he tingut gaire temps per llegir i he anat despatxant cada relat en mitja hora lliure que he pogut arreplegar de tant en tant. Potser pel fet d'haver-lo llegit d'aquesta manera no m'ha acabat d'entusiasmar tant com el primer.
  Sorprèn l'últim capítol, no crec que digui res que no se sàpiga, és l'enfrontament final entre el professor Moriarty i Holmes. Després hi ha un epíleg escrit per Josep Lluís Martín i Berbois, doctor en Història Contemporània i membre del Cercle Holmes, bastant interessant pels que, com jo, desconeixíem l'origen, recorregut i final del personatge.
  

4 comentaris:

  1. Tinc els dos volums a casa, la meva parella els ha llegit i li agraden. Un dia o altre els acabaré llegint, és clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que t'agradin, es llegeixen ràpid i estan ben escrits.

      Elimina
  2. Em van agradar els dos, però és que Holmes és molt Holmes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, és un tipus molt especial amb molta personalitat. Segurament en llegiré algun més.

      Elimina