dijous, 1 de març del 2018

Instint de supervivència

    La Sofia passa per un mal moment: sola amb dos fills petits, sense feina i ara sense poder pagar el pis on viuen, no veu altra solució que suïcidar-se. La seva veïna Raquel només pensa en els diners de la família del Francesc, amb qui va tenir un embolic sentimental fa anys. La Maria és una senyora ja gran, mare del Francesc i del seu germà bessó Claudi, mort en un accident; la Maria, que podria semblar una vella sola que no pot cuidar-se, passa els dies maquinant la seva venjança contra la Raquel, a qui considera responsable de la mort del seu fill Claudi, i de qui sap amb certesa que només l'interessen els diners de la seva família. El mal moment pel qual passa la Sofia farà que entre aquestes tres dones hi hagi una relació sens dubte complicada.
   De la col·lecció Llibres del Delicte, Instint de supervivència és un relat de manipulacions, maquinacions i segones intencions, de persones que amaguen el que pensen i els seus objectius darrera una màscara de respectabilitat i de persones "normals", cap d'ells fa el que fa sense una finalitat que gairebé sempre és el lucre personal o la revenja. Tot això localitzat en la ciutat de Lleida durant un calorós estiu com són els estius allà.
   Aquesta novel·la m'ha resultat entretinguda i fàcil de llegir malgrat que a vegades m'ha semblat difícil d'assumir el fet que tothom sigui tan manipulador, fins i tot qui més innocent sembla en les seves intencions. Ara que, després de llegir els agraïments de l'autora, Ramona Solé, al final del llibre, crec que miraré a la gent que m'envolta d'una altra manera. 

4 comentaris:

  1. Força d'acord amb la teva diagnosi. Es llegeix bé, i té uns quants girs interessants, però sembla una mica exagerat que tothom tingui tan males intencions. I potser té alguna volta de rosca més del compte, potser no calia forçar la màquina tant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi així m'ho ha semblat, tot i que crec que la Ramona deu haver-ho fet així basant-se en la seva pròpia experiència, pobre. O com a mínim això és el que sembla.

      Elimina
  2. Doncs mira, a mi em va resultar força creïble que la gent fos tan manipuladora, poder per que m'han intentat manipular masses vegades, alguna ho han aconseguit i tot, al llarg de la meva vida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qui més qui menys algun cop ha estat manipulat, cadascú parla per la seva experiència, la Ramona s'ha d'haver sentit molt i suposo que per això ho ha volgut reflectir.

      Elimina