diumenge, 2 d’octubre del 2016

La papallona negra

Resultado de imagen de la papallona negra
    La vida a pagès no és fàcil per qui vol viure del camp. No ho és pels Montalà, que intenten conservar la casa pairal que han mantingut dins la família durant segles, ni tampoc pels seus veïns, els Serrasolses, els Ribatallada o els Boixadors. No queda un altre remei que reconvertir-se, tot iniciant-se en el turisme rural, que tant agrada a la gent de ciutat. En aquest context es desenvolupa la història de passió entre el Jordi, hereu de can Montalà i preocupació dels pares per la seva solteria, i la Martina, jove estudiant barcelonina de bellesa inquietant. 
  En aquesta novel·la, que va obtenir el premi Carlemany l'any 2009, l'autor ens explica la quotidianitat de les dificultats per tirar endavant a pagès amb un realisme tan ben descrit que els personatges s'acaben convertint en qualsevol veí d'un poble de la Catalunya rural, les seves converses i reaccions són tan reals com properes. Magnífic treball d'Antoni Pladevall per descriure les dificultats de la vida rural i la necessitat quasi obligada de transformar-se per poder sobreviure. 
   Potser li retrauria a l'autor l'excessiva longitud de les frases, que a vegades m'ha fet perdre una mica el fil, sobretot en moments de baixa concentració lectora.


   
   

2 comentaris:

  1. Ostres, el vaig agafar fa molt de la biblioteca i no el vaig pas acabar. Sobretot pel que dius, les frases llarges i recargolades... bé i que l'argument no em va acabar de fer el pes.

    Per gustos, colors!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és un llibre de lectura fàcil, jo esperava una altra cosa quan el vaig començar però vaig tirar endavant i no en va decebre.
      Sento que no t'hagi agradat.

      Elimina