diumenge, 16 d’octubre del 2016

El ball

Resultado de imagen de irene nemirovsky el ball
    Més que una novel·la, El ball és un relat curt, ambientat en el París dels anys 20. Els protagonistes són la família Kampf, formada pel matrimoni i la filla de catorze anys Antoinette.
   El pare, d'origen jueu, ha tingut un cop de sort a la borsa que ha fet pujar l'estatus social dels Kampf, que ara disposen d'una casa més gran i de personal de servei. La mare, Rosine, decideix organitzar un ball a casa seva per presentar-se en societat, però prohibeix la presència de l'Antoinette, ja que no vol que li robi protagonisme. Això provoca un gran disgust de l'Antoinette, que es troba en ple procés d'adolescència i veia en el ball la seva gran oportunitat de trobar l'amor que tant idealitza.
    En molt poques pàgines es pot dir molt, i això és un gran mèrit per part d'Irène Nemirovski, que planteja per una banda la necessitat de reconeixement social amb tota la hipocresia que envolta la societat del moment, i per altra banda l'egoïsme de la mare que no vol la filla en el ball. Com també la dificultat de viure l'adolescència en un entorn com el que viu l'Antoinette. Amb el personatge de la Rosine n'hi ha per sucar-hi pa. 
    

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada