dilluns, 24 d’agost del 2015

Els morts no parlen

Resultado de imagen de els morts no parlen
    En Quimet és un prejubilat de Banyoles, s'ha quedat sense feina i no té res més per fer que cuidar l'hort; mentrestant, la seva dona no para a casa, la seva jornada laboral cada cop és més llarga i en Quimet sospita que està liada amb el seu cap. Un dia troba a l'hort un cadàver, i no se li acudeix cap altra cosa que enterrar-ho, mala decisió de la qual se'n penedirà més d'un cop, com també se'n penedirà d'haver-ho explicat al seu cosí, un individu d'allò més peculiar, groller i fatxenda, sens dubte una mala influència per en Quimet.

    Descriure aquesta novel·la no em resulta gens fàcil, de fet no s'assembla a res que hagi llegit abans, podria dir que és esperpèntica, grotesca, poca-solta, divertida, desvergonyida, sense complexos... És com Torrente amb accent banyolí, amb un reguitzell de personatges plens de defectes i especialistes en ficar la pota, xafarders, maleducats, golafres i bruts. 
    Un cop més, agraeixo llegir novel·la negra de la casa, propera, on els personatges parlen amb el dialecte del lloc on passen els fets, amb paraules algunes d'elles conegudes quan tens algú proper de la zona: això ho fa encara més divertit. Tot i això, se m'ha fet un xic llarga, no perquè l'acció baixi el seu ritme trepidant, sinó perquè els personatges m'han acabat cansant una mica, de tant bruts i desastrosos que són.
 

4 comentaris:

  1. Vaig anar a la presentació del llibre que va fer al meu poble (en Miquel Aguirre hi viu des de fa anys), però encara no l'he llegit. Sí ho va fer el meu home, que li va encantar, i com tu em comentava el vocabulari, que el trobava molt proper, i com eren de verros els personatges. Ens vam trobar l'autor per la festa major i el meu home no es va estar de dir-li que s'ho havia passat pipa. A veure si m'hi poso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això d'anar a la presentació és un privil.legi, i més encara ser veí de l'autor! Espero que no s'hagi inspirat en d'altres veïns per crear els personatges ;)

      Elimina
  2. No conec aquest autor. Sembla interessant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc no el coneixia, però si pensa com escriu és que tè un gran sentit de l'humor, potser no del gust de tothom.

      Elimina