diumenge, 9 d’octubre de 2022

Constel•lacions

   

 En una casa de Collserola una família es prepara per celebrar l'aniversari de l'avi Cinto, que fa cent anys. En Cinto és un home a qui agrada observar el cel de nit, i intenta encomanar aquesta afició al seu besnet Nil, a qui ensenya els noms dels estels, sobretot un que per en Cinto és especial i al qual anomena Carles. 

 Poc a poc anirem coneixent cadascún dels personatges que formen part d'aquesta família: en Quim, fill d'en Cinto, un home que va patir la persecució d'ETA en els moments més actius de la banda terrorista; l'Irma, dona d'en Quim, i la Paula i en Ramon, els seus fills. En primera persona tots ells van exposant els seus pensaments, sensacions i records, fins a completar un retrat molt íntim d'aquesta família.

  Fins ara he llegit uns quants llibres de la Blanca Busquets i en general m'han agradat força, tots ells presenten personatges que trobo ben treballats, tendres i propers. Constel•lacions m'ha deixat molt bones sensacions, l'he llegit en dos dies m'ha agradat molt.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada