dijous, 27 de maig del 2021

Ara direu que estic boig

   El Francesc Ascàs és un jove que sembla que no està gaire bé del cap, tots els seus veïns se'l miren amb recel, excepte la seva veïna Blanca, l'única que l'aprecia i valora la seva feina com a dibuixant de còmics. El Francesc surt poc de casa seva, una casa desordenada i plena de llibres, i només ho fa per quedar amb alguns companys de feina dibuixants també i per baixar a casa de la Blanca. Però un dia la Blanca és assassinada en el seu pis, i tots els veïns pensen que l'assassí és el Francesc, el boig de l'escala. 

 Ara direu que estic boig és l'última novel·la d'Andreu Martin, dins la col·lecció Crims.cat. En aquest llibre l'Andreu ens vol mostrar el petit univers d'un noi malalt, esquizofrènic, des de la seva perspectiva, com veu ell als altres i com se sent quan tot el veïnat creu que l'assassí de la Blanca és ell, cosa increïble per a ell que l'apreciava molt. La veritat és que la lectura d'aquesta novel·la no és fàcil, narrada en primera persona i una mica caòtica, no pot ser d'una altra manera si el que parla és el Francesc. Però tot i això m'ha agradat, potser no és el llibre que més m'ha agradat de l'Andreu Martin però li haig de reconéixer que s'ho ha treballat molt bé per ensenyar-nos el món des de la perspectiva d'un malalt mental i amb problemes familiars com és el Francesc.

2 comentaris:

  1. Coincideixo molt amb tu. Lluny de les grans obres d'intriga i gènere negre de l'autor, aquest és 'una altra cosa', una mena d'experiment, que no està malament i té coses interessants, però mareja una mica. Potser l'errada és llegir-lo pensant que trobaràs les trames habituals de Martín. M'agradaria saber l'opinió d'algú que ha llegit aquest llibre sense tenir cap coneixement previ de l'autor, si és que existeix algú amb aquest perfil.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No crec que trobem gaire gent que llegeixi Martín per primer cop i esculli aquest llibre precisament, a no ser que sigui psiquiatra. Si he escollit aquest llibre no és només perquè és una novetat, sinó perquè m'interessava el fons, la visió des del punt de vista d'un malalt mental, si no l'he puntuat més és perquè m'ha costat una mica de seguir, no perquè no el consideri prou bo, com sempre dic, la meva opinió és totalment subjectiva i personal.

      Elimina