dijous, 17 de setembre del 2020

Puerto escondido

   El jove britànic Oliver ha heredat una casa en el poble de Suances, a Cantàbria, i després de passar una trista situació familiar decideix traslladar-se a la casa per reformar-la i convertir-la en un hotelet, atesa la seva privilegiada situació al costat del mar. En començar les obres, els paletes troben en una paret unes restes humanes, que semblen d'un bebè. La tinent Valentina de la Guàrdia Civil s'encarregarà de portar la investigació d'aquesta macabra troballa, que un cop feta pública, desencadenarà diversos assassinats en tota la província de Cantàbria.
   Un altre cop he escollit un llibre èxit de vendes i que forma part d'una trilogia. I, com era d'esperar, la lectura ha estat ràpida i addictiva, aquests tipus de novel·les semblen escrites en format telesèrie. Però així com amb El silencio de la ciudad blanca vaig quedar una mica decebuda, Puerto escondido m'ha agradat més, potser ha influït el fet que fa anys vaig visitar la zona i alguns dels paratges d'importància dins la novel·la encara els recordo amb interès, com el poble de Ubiarco, la playa de los Locos o el Ángel Exterminador, inquietant figura del cementiri de Comillas, de la qual poso aquí una foto que vaig fer jo mateixa. Per altra banda, la trama està ben teixida i la història té interès, relacionada amb esdeveniments del passat que es van coneixent a poc a poc, tot i que alguns detalls fan que certs fets resultin previsibles.
  En aquest cas és possible que llegeixi la segona part, tot i que amb aquesta entrega finalitza el cas hi ha guinys cap a la segona. En resum puc dir que és una bona lectura per a les vacances d'estiu.

Playa de los Locos
El Ángel Exterminador

2 comentaris:

  1. El vaig llegir també aquest estiu! Booket el tenia a 6'95€ i era una oferta que no podia rechazar hehe Com dius sembla una telenovel·la, però també el vaig trobar entretingut.
    Les descripcions del paisatge em va agradar molt. Volia anar a Santander aquest estiu (no ha pogut ser) i em va ajudar a visualitzar les zones que m'havia estat mirant per visitar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El vaig comprar perquè era una bona oferta, com dius, i de butxaca, bo per anar de viatge. És cert, és molt entretingut.
      I quan puguis et recomano visitar la zona, jo vaig anar fa molts anys i em va agradar molt, en llegir el llibre m'han vingut més ganes de tornar-hi.

      Elimina