dijous, 13 d’agost del 2020

Pluja d'estels

  El Nis té una casa d'estiueig a Portlligat i ha convidat al seu grup d'amics a passar un parell de dies amb ell amb l'excusa de veure la propera pluja d'estels, que acostumaven a veure tots plegats fa temps. De fet no es reuneixen des de fa cinc anys, després d'un tràgic accident que va marcar les seves vides i la relació personal entre tots ells. Durant la trobada, una mica forçada per a tots, aniran sortin retrets, pors, gelosies, les ferides no tancades que ha deixat en tots ells l'accident de la Paula, que no hi és en aquesta trobada però que està ben present.
  Pluja d'estels ha rebut el premi Josep Pla 2020. És una novel·la de 281 pàgines però que es llegeix en una estona, les pàgines són de mida no gaire gran i amb una mida de lletra força adequada a la presbicia. M'ha agradat però sense estusiasme, haig de dir que els cinc protagonistes de la novel·la estan ben treballats de la mateixa manera, no uns més que d'altres com a vegades passa. No vull parlar més de la trama sense fer un spoiler, potser per això no puc explicar que m'ha deixat una mica de mal cos, i que ara mateix no és el que més em demana el meu cap. Si l'hagués llegit en un altre moment personal l'hauria gaudit d'una altra manera.

2 comentaris:

  1. Vaja, fas que em resulti interessant pel plantejament de la novel·la. Ja l'havia vist anunciada i l'havia deixat passar. D'alguna manera, hi ha quelcom que falla i que no t'ha deixat gaudir-ne del tot, oi? No sé, suposo que de moment seguiré deixant-la passar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que està força bé, però potser trobo excessiu que sigui mereixedora d'un premi com el Josep Pla, potser soc massa exigent en aquest aspecte.
      Sí que hi ha quelcom que falla, potser soc jo, últimament el meu estat d'ànim no em permet gaudir de lectures que altres cops sí que hauria gaudit. No et puc explicar més sense desvetllar més coses, i no puc deixar de recomanar-te que la llegeixis, no et traurà gaire temps.

      Elimina