diumenge, 9 de febrer del 2020

L'amant

                                                                            No crec que pugui aportar gaire cosa a allò
que ja s'hagi dit de L'amant, novel·la autobiogràfica de Marguerite Duras que en el seu moment va ser transgressora. En ella explica part de la seva adolescència a Saigon, durant la dècada dels anys 20 del segle XX. La protagonista, de quinze anys, viu allà amb la seva mare vídua i els seus dos germans, més grans que ella i amb els quals manté una relació complicada, sobretot amb el més gran, violent i addicte a l'opi. 
   A Saigon viu aparentment amb la facilitat dels blancs en la colònia, però la seva família pateix estretors econòmiques. En aquest context coneixerà un home xinès deu anys més gran que ella, fill d'un ric empresari. Començaran una relació marcada pel desig i per l'absència d'amor, a més de la incomprensió relativa de família i coneguts, que no accepten una relació amb un home que no sigui blanc, però que en part toleren atès que ell és un home ric.
   L'amant és una novel·la molt curta, es llegeix en una estoneta tot i que pot resultar una miqueta difícil de seguir per la manera una mica caòtica en què l'autora narra els fets en primera persona. I un altre llibre que tenia des de feia molt temps a la pila de llibres pendents que ja he llegit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada