diumenge, 3 de desembre del 2017

De tot cor

  Tiaguín Moltó, periodista de la premsa del cor, és assassinat a casa seva. Molta gent el volia perdre de vista, era un periodista sense escrúpols que posseïa molta informació privilegiada i compromesa, no només del món de la premsa del cor sinó també de polítics. Últimament Tiaguín no passava per un bon moment, s'havia engreixat, bevia sense control, no tenia diners ni feina estable. El grup d'Homicidis de la policia s'encarregarà d'investigar el cas, havent d'interrogar personatges de tot tipus com toreros, folclòriques, periodistes i tot de personatges que habitualment desfilen pels programes del cor.
    Andreu Martin crea en aquesta novel·la una paròdia dels programes de tele-escombraries que s'emeten a alguns canals de televisió, on són tan protagonistes els convidats com els presentadors, on no hi ha escrúpols a l'hora de mostrar la cara més íntima dels convidats, tot fent-los posar en ridícul davant de l'audiència, tot sigui per augmentar la quota de pantalla. Només cal veure el nom d'alguns dels personatges per fer-se una idea de com els ha creat Martin: Aurorita Linares, actriu cocaïnòmana, la presentadora Alma Cortinas del programa Con toda el Alma, la bailora Juana de Dios, etc.
    De tot cor és un llibre escrit en un format diferent, són dues novel·les que narren el mateix cas, alternant-se capítols d'una i l'altra, molt ben escrita com no podia ser d'una altra manera en tractar-se d'Andreu Martin. Però no l'he acabat: no m'ha enganxat, segurament perquè no veig mai programes del cor, no m'interessen en absolut ni m'atreu gens aquest món.

6 comentaris:

  1. Caram, el gir final no me l'esperava. Que estrany que no hagis pogut acabar-lo. Aquest autor m'encanta i té una obra molt basta. Aviat llegiré un dels seus llibres, però me'n queden molts per davant. Qui sap si algun dia ensopegaré amb aquest i també el llegiré.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no sé Xexu, he arribat fins la meitat i m'estava avorrint, segurament perquè no m'agraden gens els programes del cor ni els veig mai, ni que sigui per criticar-los. Em sap greu no haver encertat amb aquest llibre, m'agrada molt com escriu l'Andreu Martin i llegiré algun altre seu segur.

      Elimina
  2. Doncs no coneixia aquest llibre i me l'anoto.
    Em quedo per aquí ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda Natàlia! Espero que t'agradi, si no has llegit mai Andreu Martin és un gran escriptor segons la meva opinió, "La violència justa" i "Societat negra" em van agradar molt. I em consta que la sèrie Flanagan per a joves té molt èxit.
      Salutacions!

      Elimina
  3. M'agrada molt aquest autor, però tampoc coneixia aquest llibre. El poso a la llista

    ResponElimina
  4. Jo tampoc el coneixia, el vaig trobar en el prestatge de suggeriments de la biblioteca.
    Espero que t'agradi, ja saps doncs que l'Andreu Martin és un mestre.

    Salutacions!

    ResponElimina