divendres, 8 de setembre del 2017

El festí de Babette

Resultado de imagen de el festi de babette llibre   En una molt austera comunitat religiosa d'un poble de Noruega viuen dues germanes, filles del pastor de la comunitat, ja mort. Un dia es presenta a la seva casa Babette, una dona que ha hagut de fugir de França després d'haver perdut la família, i que demana que l'acullin, tot portant una carta de recomanació d'un conegut de les dues germanes. Babette es queda treballant per a les dues germanes en les tasques domèstiques. Uns anys després, Babette rep de manera inesperada una gran quantitat de diners que voldrà invertir en un gran sopar per a les germanes i els seus veïns.
    El festí de Babette és com una faula, un conte curt de setanta-nou pàgines llegit en poc més d'una hora, que no m'ha fet ni fred ni calor. Un cop acabat he començat a buscar ressenyes i opinions per tal d'esbrinar si és que, com em passa sovint, no m'he enterat d'alguna cosa i per això no he sabut veure el missatge ocult que volia transmetre l'autora, Isak Dinesen, pseudònim de l'escriptora danesa Karen Blixen, molt coneguda per Memòries d'Àfrica. Com era d'esperar, he trobat opinions per a tots els gustos, però en general coincidents en què la pel·lícula, que va rebre un Òscar, és molt millor que el llibre. Potser la buscaré, per intentar d'esbrinar allò que, un cop més, m'he perdut.

2 comentaris:

  1. Vaja, amb el que dius no m'hi esforçaré gaire a trobar-lo. Però no desconfiïs de tu. Si no t'ha agradat, no t'ha agradat i punt. Potser no hi ha altra cosa que robar i no dóna per més.. Tant és qui sigui l'autor o autora.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que hauré d'anar a alguna tertúlia literària quan em passin coses com aquesta...

      Elimina