diumenge, 3 d’abril de 2016

La noia d' Aberdeen

    Uns quants dies abans de la Diada del 2013 troben mort el professor McEwan, eminent politòleg escocès, vidu i que residia temporalment a Barcelona. El professor estava treballant en un estudi sobre el procés d'independència per encàrrec del govern de la Generalitat. Tot fa pensar en un rerefons polític, així que l'advocat Moreno, home de confiança del govern, encarrega al detectiu Latorre que investigui el cas. Latorre viatjarà a Aberdeen a la recerca d'una exalumna de McEwan, desapareguda, per tal d'esbrinar on han anat a parar els seus treballs i fins on havia arribat la feina del professor sobre la independència. 
    Feia temps que anava darrera d'aquest llibre, sense saber ben bé de què anava però engrescada pel títol. I vet aquí que el trobo en un expositor d'una col·lecció de novel·la negra de RBA La Magrana pel mòdic preu de 4,95! Un cop adquirit i llegida la contraportada (cosa que s'ha de fer abans de comprar-lo) veig que la trama gira al voltant del procés d'independència, amb la qual cosa el vaig començar a llegir amb cert prejudici, ja que no tinc ganes de llegir sobre política, ja n'hi ha prou amb els mitjans de comunicació. Sortosament el tema polític és només l'excusa per fer una novel·la d'investigació d'un crim i tot el que l'envolta, tot i que l'autor aprofita per deixar caure algunes perles sobre les xarxes del poder que controlen el món de la política.
    M'ha agradat força però li haig de retreure que se m'ha fet una mica lenta i que m'ha costat enganxar-me a la lectura, tot això ho haig de dir de manera molt subjectiva, potser sóc jo que esperava més acció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada