diumenge, 14 de febrer del 2016

La sang és més dolça que la mel

 Un dels vigilants del museu Dalí de Figueres és assassinat, tot sembla indicar que ho ha fet un professional. Més tard, quan s'ha de fer l'autòpsia del cadàver, li troben una estranya nota dins la boca. El caporal Damià Surell i els seus companys seran els encarregats d'investigar aquest crim, on tot sembla indicar que darrera s'amaga una trama per cometre un robatori d'obres d'art dins el museu. 
    Ambientada entre Figueres, Cadaquès, Púbol i altres indrets de l'Alt Empordà, La sang és més dolça que la mel és una novel·la de la col·lecció Crims.cat i va rebre el primer premi Memorial Agustí Vehí de novel·la negra. Comença una mica lenta però es va animant ràpidament per acabar amb un ritme trepidant, amb una descripció molt acurada de tota la investigació policial, amb uns personatges força reals i algun d'entranyable, com en Siset, un senyor gran de Cadaquès que parla amb el dialecte de l'Empordà. 
  Aquest és una d'aquells llibres que a més d'entretenir culturitza: jo que sóc una inculta en art pictòric he descobert coses molt interessants sobre en Dalí, la curiositat m'ha fet buscar i conèixer obres del genial pintor a les quals se'n fa referència i que mai hagués conegut per iniciativa pròpia.

4 comentaris:

  1. Em sembla que de moment passaré. Si no en tingués tants, potser me'l miraria amb altres ulls, però de moment no m'hi comprometo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si no en tinguéssim tants per llegir... Si algun dia et decideixes crec que val la pena, és molt entretingut i sempre s'agraeix llegir coses que passen en ambients tant propers.

      Elimina
  2. Me l'apunto! M'atrau molt, i a més serà una bona excusa per visitar d'una vegada el Museu Dalí, imperdonable no haver-lo trepitjat encara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És l'excusa perfecta! Espero que t'agradi, tant el llibre com el museu, el vaig visitar fa molts anys i encara recordo alguna cosa, és tan diferent!

      Elimina