dimecres, 30 de desembre del 2015

Lectures 2015

    S'acaba l'any i és hora de fer recapitulació. Uns anys ho he fet i d'altres no, per mandra o per manca de temps i aquest any, malgrat no haver llegit gaire, m'he animat a fer-ho de nou, tot esperant que l'any proper sigui una mica més lector i més profitós que aquest. 
    Tot i haver llegit més llibres que el 2014 no tinc un balanç molt positiu excepte pel que fa a novel·la negra, que fent números no pensava que hagués llegit en una proporció tan alta, 10 de 25 en total. D'entre aquestes destacaria Puta pasta, El aroma del crimen i La dona de gris, sense desmerèixer les altres, i la relectura de L'abominable crim de l'Alsina Graells, a més del descobriment personal que he fet de Henning Mankell.
Resultado de imagen de women reading    Pel que fa a les altres hi ha hagut de tot una mica, amb alguna que altra decepció, llibres dels que esperava més perquè coneixia l'autor o perquè les ressenyes i/o publicitat que havia llegit me n'havien animat. Això ha fet que de tot el que he llegit tres llibres siguin relectures, mentre cercava un llibre que m'esperonés les ganes de llegir que anaven decaient mica en mica. Destacaré Últimas tardes con Teresa, lectura imprescindible per entendre una època.
    I de cara al 2016, només espero que tant les meves lectures com les de tots els que en som malalts siguin emocionants, tendres, absorbents, molt entretingudes, profitoses i que ens vagin deixant un agradable pòsit en l'ànima.

7 comentaris:

  1. 25 llibres està molt bé. Són més de dos per mes, i penso que és una bona mitja. Mira si som divergents tu i jo, que als dos ens agrada la novel·la negra, i ni en aixòi coincidim en títols! Bé, només amb Mankell. Veus, ja tenim alguna cosa en comú.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai Xexu, a mi em sembla molt poc 25, espero anar augmentant el número mica en mica. Repetiré Mankell segur, i com que no paro de trobar Murakamis a totes les llibreries on vaig potser li donaré una altra oportunitat ;)

      Elimina
  2. Si n'has gaudit han estat bones lectures, sempre.

    Jo m'he de posar amb en Mankell, només n'he llegit un i precisament de literatura juvenil.

    ResponElimina
  3. Per cert, Bon any i bones lectures !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carme! Espero que en Mankell t'agradi tant com a mi m'ha passat amb el primer llibre d'ell que he llegit.
      I també et desitjo bon any i bones lectures, i t'agraeixo les bones lectures de què he gaudit el 2015 gràcies a tu! ;)

      Elimina
  4. 25 no és un mal número! Coi, són una bona colla de llibres! :) Les relectures són una bona opció mentre busques algun llibre que et faci el pes, millor que acabar per deixar de llegir una temporada (a mi m'ha passat).
    Puta pasta i La dona de gris els tinc en la llista (sobretot el primer), però no coneixia El aroma del crimen. Me l'apunto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com dius, he fet servir les relectures per motivar-me una mica a llegir quan no trobo res que em cridi l'atenció, espero aquest any no rellegir gaire...
      Tu i jo som fans de la novel·la negra, espero que t'agradin els tres que anomenes quan els llegeixis ;)

      Elimina