dilluns, 4 de maig del 2015

Los cansados

    Los cansados és un llibre curtet, de 152 pàgines, que descriu en forma de pensament el diàleg, o més aviat el no-diàleg entre un pare i el seu fill adolescent. La relació entre pare i fill no és fàcil, no només per la manca de comunicació, sinó per un abisme entre les dues generacions que queda palès en el quasi autisme del fill i la incapacitat del pare per entendre el comportament del fill.
   Aquest llibre ha estat un èxit de vendes a Itàlia, la temàtica interessa a qualsevol pare/mare amb fills adolescents, poques pàgines: tots aquests factors el van fer caure a les meves mans. Amb una prosa molt elaborada i una gens subtil ironia, és una obra que trenca motlles, diferent a allò que es pugui esperar sobre els conflictes intergeneracionals. Al començament em va enganxar, però aviat vaig desencantar-me, potser més per l'estil que pel contingut, amb això no vull treure-li cap mèrit, al contrari. Per exemple, m'ha semblat genial el capítol on pare i fill van a comprar una dessuadora, molt recomanable per qualsevol pare o mare que hagi anat a certa botiga d'un conegut centre comercial de Barcelona (i no diré el nom).

3 comentaris:

  1. Encara em queden uns quants anys perquè el trobi necessari i el posi en pràctica hehehe De moment estem a la fase "no et posis això a la boca" i d'anar esquivant les màquines aquestes que hi ha al carrer perquè es pugin les criatures, i que fins ara no m'havia adonat que hi ha una a cada cantonada hahaha
    El que m'ha encuriosit és el que deixes a l'aire al final. Què passa amb els adolescents quan entres a certa botiga de roba? Quin misteri!

    ResponElimina