dimarts, 29 de juliol de 2014

Son de mar

Resultado de imagen de son de mar libro   Després de fer voltes per les biblioteques que tinc més a l'abast i trobar que tot el que buscava estava agafat, vaig decidir, ja que de moment no m'hi caben més llibres, que podia fer relectura d'allò que vaig llegir fa molts anys, tants que ja ni recordo de què anava. 
    Vaig escollir entre d'altres Son de mar, ja que el vaig trobar adequat per l'època estival, encara que sigui només pel títol. I crec que vaig encertar-la.
    Un calurós dia d'agost, amb les platges del Mediterrani a vessar, apareixen en dues platges d'un mateix poblet, Circea, dos cadàvers, un home i una dona, ell vestit d'esmòquin i ella amb un elegant vestit de Chanel. Ràpidament són identificats els cadàvers com Ulises, un professor de literatura clàssica desaparegut fa anys, i Martina, la seva vídua. Ulises i Martina van viure una apassionada història d'amor jove, es van casar i van tenir un fill, fins que un dia ell va sortir a pescar la primera tonyina de la temporada per portar-li a Martina i no va tornar mai més. 
    Com és possible que ara, deu anys després, aparegui el cos d'Ulises? Com és que també ha aparegut morta Martina, que va refer la seva vida al costat d'un ric constructor? Només cal seure tranquil·lament al costat del mar i llegir aquesta novel·la de tres-centes pàgines en edició de butxaca per resoldre aquest enigma, carregat d'amor, passió i color mediterrani.
    A més existeix una pel·lícula que no he vist, dirigida per Bigas Luna, no podia ser cap altre director qui la portés a la pantalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada