dimecres, 15 de maig del 2013

La ira del fènix


Libro ebook La ira del Fènix, Rafa Melero

    Un assassí psicòpata porta de corcoll el Grup d'Homicidis dels Mossos d'Esquadra de Barcelona. El sergent Xavi, cap d'un dels grups d'investigació, es veu afectat de manera personal pels perversos plans de l'assassí, que ha ideat una macabra revenja contra diverses persones que no ho sembla però que estan relacionades entre sí.
   La ira del fènix és la primera novel·la de Rafa Melero, membre del cos de Mossos d'Esquadra, això li permet parlar amb coneixement de causa quan explica l'organització d'un grup d'homicidis a casa nostra, els mitjans de què disposen, com es reparteixen la feina, inclús els enfrontaments personals que pot haver-hi entre els propis policies per quedar-se amb un cas que els pot donar notorietat professional.
    L'estructura d'aquest llibre és molt correcta, la trama sembla pròpia d'una pel·lícula americana però ben adaptada a la realitat del nostre país, fins i tot el mateix protagonista és, com no, un personatge turmentat, solitari i dedicat en cos i ànima a la seva feina. Malgrat això he trobat la narració una mica encotillada i rígida, i penso que es podria haver aprofondit una mica més en els personatges. Tot i això, no descarto llegir una segona part, que segur que n'hi haurà.

4 comentaris:

  1. M’apunto el llibre, aquest any estic descobrint autos de novel•la negre d’aquí i he trobat proposta prou interessants. Hi ha una bona pila d’autors i aquest no el tenia apuntat. Gràcies per portar-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res ;). Últimament veig que hi ha molts autors nous en novel·la negra, i tinc algun preparat per començar els propers dies, ja ho aniràs veient.

      Elimina
  2. Moltes gràcies pels teus comentaris i m'apunto el tema del llenguatge, tot i que la meva intenció era principalment que s'entengués bé i no passar-me de frenada amb l'argot policial.
    És la primera, gràcies per la comprensió!! ;)
    I sí, gràcies a la resposta del públic, n'hi haurà una segona, segur!
    Rafa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina sorpresa!
      Bé, com ja dic a qui llegeixi aquest blog, la meva opinió és totalment subjectiva i parcial. És teva primera novel·la, tot és practicar, llegir és molt més fàcil que escriure, endavant amb la segona! ;)

      Elimina