dijous, 29 de març del 2012

El carrer dels Tres Llits


    Seguint una lectura compartida al Quellegeixes he descobert aquest llibre, amb un títol molt suggerent, ambientat a la Barcelona del principis del segle XX, i amb una acurada descripció dels carrers del Casc Antic de la ciutat (o Ciutat Vella, o el Raval, com en diuen ara).

    En Maurici és un fill únic de família benestant, despreocupat i frívol, acostumat a la vida fàcil, trasbalsat de cop per la sobtada desaparició de la Rita, una noia que fa de cosidora a casa seva amb qui manté una relació, per a ella sentimental, per a ell un passatemps. Intrigat i obsedit, en Maurici comença una investigació que l'aboca a una recerca pels barris baixos de la ciutat, plens de misèria i corrupció dins de la Barcelona en ple desenvolupament econòmic.

    Un 8 sobre 10 per aquest llibre que es llegeix ràpidament, molt ben ambientat i documentat per Roser Caminals, antiga veïna del Raval, i que forma part d'una trilogia amb La petita mort i La dona de mercuri, que no he llegit però penso fer-ho més endavant.

   Tot i que sóc de Barcelona, no conec gaire els carrers d'aquest barri (sóc de Nou Barris), i menys el nom, això va despertar el meu interès en llegir aquesta novel·la. La foto de dalt és del carrer dels Tres Llits.
    

2 comentaris:

  1. No m’he apuntat mai al Quellegeixes , quan tingui temps igual m’animo. Suposo que és una bona manera de compartir lectures i descobrir aquest tipus de llibres que sovint queden amagats.

    ResponElimina
  2. Així és, des que em vaig apuntar (des que existeix) he descobert llibres que mai hauria llegit, bé per desconeixement, bé perquè mai m'havien cridat l'atenció.
    A les lectures compartides una persona proposa un llibre i un temps per llegir-lo, i fa de moderador dels comentaris que va generant la lectura entre els que s'han sumat, és molt enriquidor.

    ResponElimina