diumenge, 11 de juny del 2023

Fahrenheit 451

  Guy Montag és bomber, però en una època futura en què els bombers, en lloc d'apagar focs es dediquen a cremar llibres, ja que estan prohibits per la llei. No només cremen els llibres sinó també les cases d'aquelles persones que en tenen i els llegeixen. En la societat distòpica on es desenvolupa la trama tothom té clar que els llibres no han d'existir, Guy ho té clar, fins que un dia comença a preguntar-se perquè els llibres són tan perillosos.

  Feia molt temps que tenia a la llista de llibres pendents aquesta novel·la escrita fa molts anys però que planteja temes ben actuals, de fet crec que l'autor fliparia si veiés com molta gent està ben enganxada a les pantalles dels telèfons mobils. Per qui no ho sàpiga (jo no ho sabia fins que he llegit el llibre) 451 graus Fahrenheit és la temperatura a la qual el paper dels llibres s'encén i crema. 

  Aquesta és una novel·la escrita fa anys però ben actual. Està dividida en tres parts, les dues primeres m'han agradat molt, la tercera no tant, però no puc dir el perquè sense fer un spoiler. Tot i això, haig de dir que s'ha de llegir sí o sí, com 1984 o La revolta dels animals, fan pensar i molt.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada