dijous, 24 de juny del 2021

Tàndem


   En un centre cívic del barri de Sants de Barcelona es fan classes de ioga per a gent gran. És en una classe d'aquestes que l'Elena, mestra jubilada, i l'Armand, tècnic d'ascensors també jubilat, es coneixeran i faran amistat. Tots dos són encara joves tot i estar jubilats. La seva amistat es converteix ràpidament en alguna cosa més, i aquesta relació els portarà a tots dos a qüestionar-se allò que han fet a la vida amb les seves parelles i què han de fer amb allò que els queda per viure.

  Maria Barbal ha rebut per Tàndem premi Josep Pla 2021. És una novel·la curta, 175 pàgines que es llegeixen en una estona i que fonamentalment parla de la felicitat, però amb calma i pau interior, amb tranquil·litat i maduresa. No cal dir que la Maria Barbal escriu molt bé, de fet la vaig tenir com a professora de català a l'institut i a més és d'aquells professors que no oblides, en tinc molt bon record, potser per això no m'ho he pensat gaire per escollir aquesta lectura, que m'ha resultat maca i tendra, amb dos personatges ben treballats i amb els quals acabes empatitzant. I un cop més haig de reconéixer que no he sigut gens objectiva valorant aquesta novel·la, haig de reconéixer que l'he sobrevalorat, el bon record de la meva profe de català ha pesat molt.

2 comentaris:

  1. L'altre dia a instagram vaig llegir un comentari lapidari sobre aquest llibre, en el sentit que planyia a algú que l'havia de llegir, ara no recordo qui. En tot cas, el deixava molt malament. De vegades està bé mimar algun llibre per algun motiu especial, com en el teu cas, però ja et dic jo que no tinc massa intenció de llegir-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és un llibre dolent ni molt menys, potser és massa curt, se li podria haver tret més suc als personatges, i també penso que no és prou bo com per rebre el premi que ha rebut, però tampoc el tiraria per terra, a mi els protagonistes m'han agradat per la banda d'edat que representen sobretot, grans però amb futur encara per endavant, d'aquí a quatre dies em veuré com ells, haha!

      Elimina