dimecres, 11 de setembre del 2019

Un millón de gotas

   L'advocat Gonzalo Gil és un home mediocre, el seu bufet sobreviu econòmicament amb prou feines mentre ell intenta mantenir la seva independència i integritat professional envers el seu sogre, advocat sense escrúpols ric i ben posicionat. Un dia Gonzalo rep la notícia de la mort de la seva germana Laura, amb qui feia molt temps que no tenia contacte. Laura, policia, s'ha suïcidat després de torturar i matar l'assassí del seu fill. 
   La mort de Laura serà el detonant d'una sèrie d'esdeveniments que conduïran Gonzalo a investigar el perquè del comportament de Laura, com va arribar fins on ho va fer. Poc a poc Gonzalo anirà descobrint que tot és molt més complicat del que aparentment sembla, inclús que aquest tràgic final de la seva germana està relacionat amb el seu propi passat i el de la seva família.
   No voldria desvetllar més de la trama d'aquesta gran novel·la, que des de l'època actual ens trasllada en capítols alternant passat i present als anys 30, la Guerra Civil espanyola, la Segona Guerra Mundial i els primers anys de la dictadura franquista. Quan vaig comprar aquesta edició de butxaca i vaig llegir la contraportada no esperava ni molt menys trobar-me el que he trobat, una novel·la èpica, basada en part en fets reals, dura, molt dura, que narra fets esgarrifosos i que mostra la part més sinistra de l'èsser humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada