diumenge, 26 d’agost del 2018

Entre limones

    Què passa quan un músic britànic decideix comprar un cortijo a la comarca granadina de Las Alpujarras? Doncs li pot passar de tot, més quan no coneix la zona ni les seves gents, només sap que li agrada el lloc i que vol passar aquí la resta dels seus dies, amb la companyia de la seva dona Ana. Entre limones és la història real de Chris Stewart, que va formar part del grup Genesis en els seus inicis, explicada per ell mateix, des del moment en què decideix quedar-se a viure a Las Alpujarras, compra una finca amb una casa atrotinada sense llum ni aigua però amb un entorn idíl·lic ple de llimoners i oliveres, sense camí d'accés en condicions i al marge equivocat del riu. Chris no té experiència com a pagès, ni coneix el caràcter i la manera de fer de la gent de la comarca, de vegades li prenen el pèl, de vegades l'ajuden i li ensenyen com ha de fer les coses. Tot això explicat amb molt sentit de l'humor i un optimisme desbordant.
   Tenia aquesta edició de butxaca per casa des de fa molt de temps, i vaig pensar que era una bona idea per portar-la de viatge, una lectura lleugera, tant pel contingut com pel continent. A l'inici he rigut força amb la candidesa amb què Stewart explica com compra la finca i com comença a treballar en ella. Però cap a la meitat se m'ha començat a fer una mica repetitiva i al final ja m'avorria tanta explicació sobre com cultivar o criar el bestiar; serà que sóc de ciutat...
   Resumint, com a curiositat no està malament tenint en compte que la història és real, i va tenir tant d'èxit que hi ha dos llibres més com a continuació d'aquest: El loro en el limonero i Los almendros en flor, que no crec que llegeixi.

2 comentaris:

  1. Doncs sembla un llibre curiós per a regalar a un melòman, però segur que n'hi ha de millors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé si per regalar a un melòman, de música pràcticament no se'n parla, més aviat és de aventures i desventures d'un que es fica a fer de pagès sense tenir ni idea del que ha de fer ni d'on viu.

      Elimina