divendres, 10 d’agost del 2018

El extraño verano de Tom Harvey

  Tom, saxofonista de jazz, es troba a Roma passant una bona estona amb la companyia d'una dona quan reb la trucada del seu amic Bob, de qui fa temps que no té notícies. Però no és un bon moment per agafar la trucada, i Tom pensa que si és important ja tornarà a trucar. Dos dies més tard, Tom s'assabenta que Bob ha mort en caure del balcó de casa seva, precissament uns minuts després d'haver trucat al Tom. Ràpidament es trasllada a la localitat italiana de Tremonte, on vivia Bob, per assistir a l'enterrament. Tot sembla indicar que la seva mort ha estat un accident, però hi ha estranyes circumstàncies que fan pensar a Tom que potser no ha estat així. Això li fa emprendre una investigació pel seu compte, parlant amb l'Elena, exdona de Tom i filla de Bob, l'escriptora Stelia Moon, veina i amiga de Bob, i altres persones que envoltaven Bob, antic fotoperiodista i fins a la seva mort pintor internacionalment reconegut.
  Feia setmanes que tenia aquesta edició de butxaca a la pila de llibres pendents de llegir, i quin millor moment per llegir-lo que a l'estiu, no? Hi ha llibres que a vegades em sembla que tenen una estació de l'any adequada per gaudir-los més. Per posar un exemple, si hagués de llegir Jane Austen o les germanes Bronte, ho faria a la tardor o l'hivern.
  Bé, i després d'aquest petit apunt de manies personals, El extraño verano de Tom Harvey m'ha servir per conéixer un escriptor de qui havia llegit molt bones referències però fins ara desconegut per mi, Mikel Santiago. Puc dir que no m'ha decebut gens, la intriga es manté fins l'últim moment, no es fa llarg malgrat les quasi 500 pàgines que té i la trama està molt ben elaborada. He començat per l'última novel·la que ha publicat però és molt probable que llegeixi les anteriors.

4 comentaris:

  1. Tinc pendent llegir quelcom d'aquest escriptor... a veure si em decideixo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també el tenia pendent, va ser per recomanació d'una blogaire, la Roselles, que vaig decidir-me i no m'ha decebut gens.

      Elimina
  2. Bones Botika! M'alegro haver col·laborat una mica a que el llegissis! Vaig llegir el de Tremore Beach i aquest estiu li he llegit un relat llarg trobat a l'Amazon, Historia de un crimen perfecto o quelcom així, i em confirma que aquest escriptor m'agrada molt com a pur entreteniment. Així que faré cas a la teva ressenya i també me'l llegiré, perquè veig que segueix mantenint un estil que ja m'agrada, que està molt bé per passar una bona estona.
    Per cert, també pensava com tu amb el tema de lectures lleugeres a l'estiu, i mira com canvien les coses que fa uns dies que he acabat Persuasión de la Jane Austen XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Roselles!
      El de Tremore Beach espero llegir-lo aviat.
      I qualsevol dia faig com tu i canvio d'opinió sobre les lectures d'estiu, al cap i a la fi hem de llegir el que ens ve de gust, no?

      Elimina