dimarts, 31 de juliol del 2018

Les aventures de Sherlock Holmes

   A Les aventures de Sherlock Holmes, el seu amic i company doctor Watson narra en primera persona com el famòs detectiu investiga tant delictes i crims com fets que aparentment podrien ser-ho i acaben convertint-se en fets sense trascendència criminal però amb una certa intriga que Holmes resol ràpidament amb les seves grans dots d'observació i la àmplia informàció que obtè de la premsa escrita, que llegeix a fons diàriament. 
   Tal i com estan escrits aquests relats, no costa gens imaginar-se Sherlock Holmes en el saló de la seva casa de Baker Street, amb la seva pipa i els ulls mig tancats, escoltant a qui li demana ajuda i a la vegada ja esbrinant la solució al problema plantejat.
   Fa dies que donava voltes a llegir alguna cosa sobre Sherlock Holmes. No m'acabava de decidir perquè em sentia una mica contaminada per les pel·lícules i les sèries de televisió, tot i que aquestes últimes no les segueixo a vegades he vist algun trosset perdut. El fet de trobar aquesta edició, que comprèn relats curts, em va fer decidir-me, i ha estat un gran encert. 

4 comentaris:

  1. Em passa una mica com a tu... Serlock em fa certa mandra de llegir pel tema les pelicules. He tingut aquesta edició a les mans varies vegades i tot i coneixer al traductor (que m'agrada força com ho fa i com escriu) no he acabat de decidir-me. Poder li doni una oportunitat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que val la pena, a mi em va sorprendre des del primer capítol, i la traducció és boníssima.

      Elimina
  2. Saps que aquest llibre ha de tenir continuació? Viena publicarà més relats de SH, o qui sap si ja ha sortit el següent recull, però en tot cas no me n'he assabentat. Aquest el tinc a casa, el va comprar la meva parella ja fa un temps i li va agradar, però jo no he trobat el moment encara d'agafar-lo, ja caurà!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig suposar que hi hauria una segona part, perquè a la portada ja ho diu, Relats I. Doncs si ja el tens a què estàs esperant? ;)

      Elimina