dilluns, 27 de gener del 2014

El francotirador paciente

    Alejandra (Lex) és una especialista en art urbà que reb l'encàrrec per part d'una editorial de preparar un llibre sobre Sniper, un grafiter llegendari, d'identitat desconeguda, que des de fa anys va deixant la seva empremta en zones emblemàtiques de Madrid i Lisboa, la marca de la visió d'un franctirador. Sniper és un personatge misteriós, rebel i esmunyedís, pocs el coneixen però ningú desvetllarà la seva identitat. Admirat per molts, té un gran poder de convocatòria, tot organitzant jornades nocturnes d'expressió grafitera per llocs a vegades perillosos i de tan difícil accés que fins i tot s'han produit víctimes mortals.
    Si es legal, no es grafiti; aquest és un dels principis de la filosofia personal d'Sniper. Lex s'endinsarà en profunditat en el món dels grafiters per tal de localitzar Sniper i fer-li una sucosa proposta.
    Pérez-Reverte té un estil molt personal que ha d'agradar, un gran escriptor sens dubte però que en aquest cas, amb diàlegs curts que diuen i no diuen al mateix temps, m'ha deixat fora de joc més d'un cop, he tingut la sensació final que no he acabat d'entendre el fons d'aquesta novel·la. Tot i això, l'he trobat interessant pel fet de tractar un món desconegut i marginal com el dels grafiters.

3 comentaris:

  1. Sé que no és objectiu, però hi ha autors que, malgrat que tinguin llibres que estan bé em costa molt llegir-los, certs aspectes, no literaris, m'ho impedeixen i en Rverte n'és un d'ells. Això que la saga de Alatriste sembla que pinta bé... però.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un escriptor una mica especial, ho reconec. No tots els seus llibres m'han agradat, la sèrie Alatriste sí, i també alguns dels primers, com "El club Dumas" o "La piel del tambor".
      També em passa el mateix que tu, no amb Reverte però sí amb d'altres, com Sánchez Piñol o Carlos Ruiz Zafón, per posar dos exemples.

      Elimina
  2. Avui el meu bloc compleix 8 anys i faries que fos el bloc més feliç de la catosfera si et passessis a felicitar-lo, moltes gràcies!

    ResponElimina