
Recursos inhumans està estructurat en tres parts: abans, durant i després. Comença amb la narració en primera persona per part de l'Alain del neguit que pateix des que va perdre la feina. No voldria donar més detalls per no fer un spoiler, només diré que hi ha girs inesperats que converteixen la novel·la en quasi bé un thriller. També cal remarcar com l'autor, Pierre Lemaitre, descriu la part més fosca del món empresarial, sense escrúpols a l'hora d'aconseguir el perfil de treballador desitjat, i com l'atur pot arribar a destrossar la persona que ho pateix.
Vaig estar a punt d'abandonar el llibre sobre la pàgina 100, de tan malament que m'ho estava fent passar l'actitud de l'Alain, que semblava que hagués perdut per complet el seny i que abocava la seva família a la desgràcia; aquí haig de reconèixer el mèrit de l'autor, que va aconseguir que realment m'endinsés profundament en la trama. Per sort no ho vaig fer, la lectura ha sigut una experiència impresionant, està molt ben escrit fins al punt d'endinsar tant al lector que sembla que estigui ben bé al costat de l'Alain en la seva boja carrera per aconseguir el lloc de treball que tant necessita per la seva salut mental.
Jo el vaig abandonar. Reconec que Lemaitre no acaba d'agradar-me. Tinc pendent llegir alguna cosa de la saga Verhœven a veure si em convenç. De moment ni aquest ni Vestido de novia ho han fet
ResponEliminaDoncs trobo que li estàs donant força oportunitats, et seguiré amb aquest autor a veure com va.
EliminaEn Lemaitre el trobo molt heavy, molt gore, molt incòmode de llegir, així que passo d'ell. Em sap greu, eh? Però he llegit alguns que em van recomanar moltíssim, i ho vaig passar fatal.
ResponEliminaReconec que té mèrit per part de l'autor aconseguir que el lector ho passi malament com jo ho he passat. No em penedeixo gens d'haver-lo llegit, però dubto que ho torni a fer.
Elimina