dijous, 23 d’agost del 2012

La tendresa dels llops


    En Dove River, un petit poble canadenc habitat per emigrants escocesos durant la segona meitat del segle XIX,  apareix el cadàver d'un comerciant d'origen francès, assassinat. Al mateix temps un jove del poble desapareix, cosa que el converteix en el principal sospitós. Enmig del rigorós hivern, tot un seguit de personatges comencen la recerca del jove Francis, entre ells la seva mare, amb un matrimoni trist i un passat molt dur. Altres personatges, com paranyers, indis convertits al cristianisme i membres de una important empresa dedicada a la venda de pells (i pel que sembla, guardians de la llei), van també rere les petjades d'en Francis, cadascun d'ells amb els seus matissos, les seves pors, tot dins una societat que viu en duríssimes condicions.

    El vaig trobar a la biblioteca de casualitat, la portada l'havia vist en algun lloc i recordava bones crítiques (de Quadern de mots i Viu i llegeix), i tot i que no em venia gaire de gust una lectura de temps passats, haig de dir que m'ha agradat molt. La protagonista, la senyora Ross, mare d'en Francis, porta el pes de la novel·la, i en alguns dels capítols ella és la narradora. 
   La descripció de la societat en què vivien els colons escocesos també m'ha agradat, com poden arribar a ser de selectius, per dir-ho d'alguna manera, amb la gent que els envolta: ningú que no sigui escocès no està al seu nivell, ni cultural ni socialment, i ni parlar-ne dels indis, tot i que estan convertits al cristianisme i batejats amb noms cristians. I també he trobat molt interessant com l'autora, Stef Penney, descriu tant la protagonista com els altres personatges, aprofondint en la seva psicologia. 
   I pel que fa als indis, com els colons els tenien sotmesos als seus desitjos enganxant-los a l'alcohol, realment penós.


    

2 comentaris:

  1. Aquest llibre em va agradar molt, però més que el llibre em va plaure la meva actitud lectora. Feia molt de temps que no gaudia llegint una novel•la, llegint una història i seguint uns personatges. Va ser un bon descobriment. M’alegro que també t’hagi agradat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha estat una recomanació molt encertada, si hagués llegit només la contraportada no l'hauria agafat mai. Una bona lectura per a les vacances, gràcies ;)

      Elimina