dissabte, 8 de juliol del 2017

Crimen en el barrio del Once

Resultado de imagen de crimen en el barrio del once  En plena dictadura militar argentina el comissari Lascano ha d'investigar l'aparició, al costat de dos joves clarament executats per militars, del cos d'un altre home que no ha mort de la mateixa manera ni a la mateixa hora que els anteriors. Lascano fa poc que ha perdut la seva dona i no acaba de recuperar-se de la seva tràgica pèrdua, tot i l'ajuda del seu amic el metge forense Fuseli. Hi trobarà molts entrebancs en la seva investigació, la feina de la policia és difícil en un país on els militars fan i desfan a plaer sense donar explicacions. 
  Els personatges d'aquesta novel·la són la representació que fa Mallo de la societat argentina dels primers anys de la dictadura: el militar repressor amb un gran poder; el ric de tota la vida que no sap treballar ni administrar l'herència que ha rebut; la jove d'esquerres que viu en la clandestinitat fugint de la persecució de l'exèrcit; el prestamista jueu que va arribar fa molts anys a Argentina fugint de la persecució nazi.
    M'ha agradat molt la primera novel·la que he llegit d'Ernesto Mallo, escriptor argentí a qui he conegut per un programa de televisió, i que va guanyar el premi Memorial Silverio Cañada de la Semana Negra de Gijón 2007 precisament amb aquest llibre. Està escrita amb un estil peculiar, no només per la parla argentina, sinó pels diàlegs no diferenciats on a vegades resulta difícil saber qui és qui parla. I a més he après, entre d'altres paraules, què vol dir quilombo: prostíbul. Aviat buscaré el següent cas del comissari Lascano.

2 comentaris:

  1. Fas entrar ganes de llegira-la. Tot i que la llista de llibres és ja descomunal, l'apuntaré per tenir-lo en compte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que val la pena, a mi m'ha servit per descobrir una manera diferent d'escriure d'un país que ha patit molt.

      Elimina