dimecres, 28 de desembre del 2016

Lectures 2016

    Un cop més toca fer balanç de les lectures del 2016, un any en què he tingut la impressió de no haver llegit gaire i que al final ha resultat ser més o menys com els anteriors, trenta-un llibres en total, tot i que hi ha un parell que no he acabat.
    De manera esquemàtica, puc dir que:

- M'han agradat molt: Un día volveré, Juan Marsé és un mestre; Sírius, magnífica novel·la d'espies.

M'ha emocionat: Manual para mujeres de la limpieza. Un llibre excepcional sens dubte i el millor que he llegit aquest any.

- No m'agradat: aquí no posaria res, per no repetir els que he abandonat.


- He abandonat: Els enemics silenciosos, L'aniversari. Amb tots dos m'ha quedat la sensació que no he entès alguna cosa.

- No hauria d'haver llegit: per sort no em penedeixo de cap de les lectures que he fet aquest any, incloses les inacabades.

- He rigut amb: L'assassí que va somiar amb un lloc al cel. No tant com amb L'avi de cent anys que va saltar per la finestra, però m'ha fet passar una bona estona.

- He descobert: Irène Nemirovski, una gran autora, de qui he llegit El ardor de la sangre i El ball; Andreu Martin, de qui he llegit Societat negra, magistral exemple de novel·la negra.

M'ha decebut: Els hereus del Tercer Reich. La història és bona però no com està escrita.

He retornat a la biblioteca sense llegir: Helen no puede dormir, de Marian Keyes, una escriptora que sempre m'ha agradat però que no he trobat el moment de llegir aquest any.



De les altres lectures de l'any, la majoria com sempre novel·la negra, destacaria:

- Ful, interessant novel·la policiaca amb una visió de la deliqüència des de l'altra banda.

- Casa de verano con piscina, impactant pel retrat que fa de la hipocresia social.

- L'escala del dolor La bíblia andorrana, amb un protagonista que m'encanta, el policia andorrà Andreu Boix.

7 comentaris:

  1. Que bé que ja comencen a sortir les llistes de llibres llegits de final d'any! Jo ja he fet la meva també, encara que la faig al blog personal, i no al Llibres, per tradició, per si hi vols passar. Interessant manera de presentar el teu resum. Dels que cites, no n'he llegit cap, ja és ben bé que no coincidim mai, hahaha. El de 'Manual per a dones de fer feines' el deixen molt i molt bé, però no m'acabo de decidir a llegir-lo. El que sí que llegiré tard o d'hora és el de 'Societat Negra' del Martín, que és un autèntic crac. Ara aviat en llegiré un altre seu, però aquest acabarà caient. Tu havies llegit 'La violència justa', oi? Si no, te'l recomano!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xexu, no he llegit encara "La violència justa" però és dels primers de la llista d'espera, com algun altre més que en caurà, de l'Andreu Martin.
      I ara mateix miro el teu resum.
      Bon any i bones lectures!

      Elimina
  2. Salut, companya blocaire

    Prenc nota d'alguns títols, com ara el del Andreu Martín, em declaro fan absolut d'aquest Simenon català..
    I una recomanació, o dues...la primera és que engeguis la calefacció...i la segona que miris de llegir La Finestra de Veermer, dietari d'en Pere Rovira, poeta i escriptor català que no tenia el gust de conèixer..

    Feliç i alegre cap d'any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gregori!
      Ja fa dies que tinc la calefacció a punt, hehe.
      I apunto la teva recomanació, tot i que el que més m'agrada són els llibres de ficció aquest el trobo interessant, acabo de llegir un article que en parla.
      I que tinguis un bon any!

      Elimina
  3. Sirus ha estat la meva primera lectura del 2017 i no he estat capaç d'acabar-la. Clar que per gustos els colors ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sap greu que no t'hagi agradat.
      No sé si has llegit Albert Villaró, a tu que t'agrada la novel·la negra t'ho recomano.

      Elimina