dimecres, 24 d’agost del 2016

Casa de verano con piscina


    El doctor Marc Schlosser és un bon metge de capçalera, per això té molts pacients: els escolta, s'interessa no només per dolors o molèsties, també pels temes personals; dedica gairebé vint minuts per pacient. El que sobta al lector és escoltar la veu interior del doctor, narrador en primera persona: no se n'està de criticar amb un grau de cinisme superlatiu cadascun dels seus pacients, bé perquè són obesos, bé perquè són insegurs o pel motiu que sigui, coneixent com coneix aspectes molt íntims de les seves vides.
    Tant és l'èxit del doctor que té clients com Raph, un actor relativament famós, i amb qui la relació acaba anant més enllà de metge-pacient quan Ralph, seductor madur i amb sobrepés convida en Marc, la seva dona i les dues filles adolescents a passar uns dies amb ell, la seva dona i els dos fills adolescents en una casa d'estiueig que han llogat, on també trobaran uns amics d'en Ralph, un conegut director de cinema i la seva nòvia força més jove que ell.
    Uns fets inesperats acaben convertint el que semblava que havien de ser uns dies de descans familiars en un trasbals que pertorbarà el descregut i cínic Marc, tot fent que es qüestioni tot allò en què havia basat les seva personal manera de pensar.
   A vegades els viatges a la biblioteca porten petites i agradables sorpreses, com un llibre d'un autor desconegut per mi però que em va cridar l'atenció pel títol, tan apropiat per llegir aquests dies. Resulta que Herman Koch és un autor molt conegut a Holanda, on ha rebut premis, i que escriu llibres on aprofita per furgar en temes complexos, com les relacions socials en les classes burgeses o l'educació dels fills. Una lectura impactant.

3 comentaris:

  1. Aquest el vaig llegir fa un parell d'anys i no semblaves gaire receptiva, eh, eh? XD XD https://roselles.wordpress.com/2014/10/17/casa-de-verano-con-piscina-herman-koch/

    M'alegro que també t'hagi agradat (coincidim fins i tot en la nota :) )

    És bo, d'aquells llibres que un cop acabat t'obliga a tornar-hi, a pensar en el que es planteja, que et remou per dins. És ideal per clubs de lectura perquè té molta xixa per debatre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Ostres! És veritat, ja ni me'n recordava, massa llibres...
      L'autor és un provocador que no deixa de dir en veu alta allò que alguns pensen i no s'atreveixen a expressar per no ser políticament incorrectes. Impactant.

      Elimina