dimecres, 24 de febrer del 2016

Islàndia, somnis de riolita

    En un país extrem com és Islàndia, cinc personatges coincideixen en un cafè, en principi no tenen res en comú, però a mesura que avança la lectura es pot veure que tots ells són persones que es troben perdudes per diferents motius. El Manel és un rellotger fet a l'antiga, pràcticament mai ha sortit de Sabadell i ara l'han contractar per reparar un rellotge antic que pertany al premi Nobel Hàlldor Laxness. L'Eidur és un trompetista que busca un grup impossible de trobar en Islàndia per fer la música que li agrada. Un matrimoni de geòlegs jubilats fan el viatge de la seva vida, o al menys per a ell... Un jove periodista s'ha desplaçat per a entrevistar un escriptor de culte retirat fa anys en un racó perdut. Un alt executiu pressumptament triomfador ha viatjat fins a Islàndia per posar fi a la seva vida de manera espectacular.
    Totes aquestes persones s'han trobat en el mateix lloc i el mateix moment, per determinades circumstàncies estan en un moment decisiu de les seves vides, i aquest moment s'integra perfectament en l'espectacular paisatge d'Islàndia, tot fent un recorregut per l'illa que fa venir ganes de visitar-la.
    M'ha agradat molt aquesta novel·la de només 153 pàgines, trobada de manera casual a la biblioteca i presentada com a novetat, la primera escrita per Jordi Morell. 

4 comentaris:

  1. Caram, gairebé no m'ho puc creure, coincidim! A mi em va agradar també, està ben escrita i et transporta allà a Islàndia. I com que aviat hi aniré... un bon tast per fer boca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii, hem coincidit, un cop a l'any aproximadament!
      La veritat és que m'ha agradat força, ja m'agradaria anar-hi aviat, com tu.
      Potser quan tornis escrius també un llibre...

      Elimina
  2. L'he tingut a les mans un parell de vegades... poder va sent hora de donar-li una oportunitat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho, si més no és un llibre curtet i que es llegeix ràpid.

      Elimina