diumenge, 19 d’abril del 2015

On mai no creix l'herba

    El barri de la Verneda està controlat per la jove Ariadna i la seva banda, un grup de delinqüents que controlen el tràfic de drogues mentre fan "treballs", sempre fora del barri, que els reporten un bon grapat de diners. Al mateix temps un popular meteoròleg de TV3 és assassinat per un home que es considera arruïnat per una mala predicció. I un grup de joves neonazis pretén segrestar la Moreneta per tal d'aturar el procés independentista.
    Tot aquest garbuix és la triple trama d'aquesta novel·la curta però intensa, una mica esbojarrada i actual, amb tot de personatges marginals que fan de la violència una forma de vida i subsistència en un entorn que no els és gens favorable, marginal i en plena crisi econòmica.
    És el primer llibres que llegeixo de Sebastià Benassar i no serà l'últim, fàcil de llegir i per passar una estoneta ben entretinguda.

4 comentaris:

  1. M'agrada l'estil de Bennasar, li he llegit un llibre i quart i en tinc un altre esperant, però aquest que dius ja l'he vist ressenyat en altres bandes i no m'acabo de decidir. Em recorda massa a l'altre que li vaig llegir, 'Les mans del drac', i tot i que em va agradar força, preferiria que desenvolupés més cadascuna de les històries i que no les encabís totes al mateix volum.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Xexu, de tan curt que és es troba a faltar aprofondir una mica més, tampoc no sé gaire més del que ha escrit fins ara.

      Elimina
  2. Últimament sento parlar molt bé d'en Sebastià Bennassar, i tinc "Les mans del drac" a la llista de Sant Jordi (junt amb altres, a veure al final quin cau). Però aquest també fa bona pinta, el tindré en compte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segurament acabi escollint "Les mans del drac", si he llegit aquest en concret és perquè me l'ha deixat una persona que sap que m'agrada la novel·la negra. Ja estaré al cas a veure què en dius, en Xexu en parla bé ;)

      Elimina