diumenge, 22 de febrer del 2015

Las siete cajas

    No acostumo a llegir no ficció, però comentaris de companys de feina em van obrir la curiositat i em vaig decidir a llegir aquest llibre, escrit per Dory Sontheimer, nascuda a Barcelona, educada en la fe catòlica i d'origen alemany.
    Arran de la mort de la seva mare, la Dory troba a les golfes de casa set caixes que contenen un munt de cartes antigues, cartes que són tot un document històric i que trasbalsen profundament la Dory en conèixer l'origen de la seva família i el trist i cruel destí que van patir molts d'ells.
    Els pares de la Dory es van conèixer a Barcelona, on tots dos residien, enviats per les seves famílies fora d'una Alemanya on Hitler comença a ofegar lentament la vida dels seus ciutadans jueus. Ells van ser afortunats en poder fugir del nazisme, i mitjançant la lectura de les cartes la Dory va esbrinant poc a poc les històries d'avis, cosins, tiets, pares i germans perseguits, maltractats i assassinats per un règim intolerant, racista i cruel fins a límits insospitats com va ser el nazisme.
    Val la pena llegir un relat real i colpidor com aquest per no oblidar l'Holocaust i les seves terribles conseqüències, el genocidi programat de tantíssimes persones innocents condemnades només pel seu origen i la seva religió.
    Dory Sontheimer va ser entrevistada per TV3: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/Telenoticies/Las-siete-cajas-Dory-Sontheimer/video/5174991/

4 comentaris:

  1. La història del llibre és força sorprenent i el relat com dius colpidor, com tot els que ens parlen dels camps de concentració. De moment ,però, aquest no l’anoto.

    ResponElimina
  2. És curt i fàcil de llegir, però com totes les lectures, ha de venir de gust.

    ResponElimina
  3. Me n'havien parlat d'aquest llibre, però no m'acaba de cridar l'atenció... Quan pugui miraré l'entrevista!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jan, l'entrevista és molt curta, d'un telenotícies, espero que serveixi per obrir més la teva curiositat.

      Elimina