dissabte, 6 d’octubre del 2012

El vestit gris


Resultado de imagen de el vestit gris llibre    Febo Germosino es lleva al matí del seu primer dia de jubilat sense saber ben bé què fer, en què ocupar el molt temps lliure que té per endavant. Comença per treure els tres anònims que ha rebut al llarg de la seva vida, dos molt antics i un últim on es posa en dubte la fidelitat de la seva jove esposa, l'Adele. L'Adele porta una burgesa vida de luxe, implicada en multitud d'associacions per a dones d'homes rics amb molt temps lliure, cosa que fa que no pari gaire a casa. Però fa molts anys que Febo sap el que fa la seva dona quan és fora. Tot i això, ell permet aquesta situació, l'Adele és una dona freda i calculadora, manipuladora i controladora al màxim, i ara ja és tard per en Febo, que s'ha deixat menjar terreny des del primer dia del seu matrimoni. 

    Segons Andrea Camilleri, El vestit gris és una història d'amor i mort en l'àmbit d'una parella. De fet, fa reflexionar sobre la vida matrimonial, on cada parella és un món i les aparences poden portar a engany.
    Una novel·leta ben curta, només 163 pàgines que es llegeixen en una tarda plujosa, entretinguda i sense pretensions, amb un toc d'humor ben subtil: "El cafè es mereixia que l'escopís immediatament a la cara de qui l'havia preparat". La traducció és de Pau Vidal, que ha traduït aquest i molts altres llibres d'Andrea Camilleri, i en veritat que ho fa molt bé. 
    He conegut aquest llibre gràcies al bloc de Quaderns de mots.

4 comentaris:

  1. Un llibre entretingut i ben escrit.

    La traducció, excel·lent. Jo estic esperant que arribi la continuació d'Aigua bruta a la biblioteca, "Frons oberts".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hauríem de viure a Barcelona, allà sempre arriben primer totes les novetats.

      Elimina
  2. Precisament el tinc a la tauleta de nit, serà un dels propers que llegeixi. Va bé saber que t'ha agradat, perquè anava una mica a cegues!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que les poques pàgines que té estan molt ben aprofitades. Tot i que he llegit comentaris respecte a l'envelliment de Camilleri com a escriptor jo l'he trobat interessant.

      Elimina